Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Özden Bademci Toplumsal Etki Ödülüne Layık Görüldü

Fakültemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Havva Özden BADEMCİ 2017 Education UK Alumni Toplumsal Etki Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül Finalistleri hakkındaki tanıtım videosu:

Toplumsal Etki Ödülü: Havva Özden BADEMCİ (East London Üniversitesi ve Kent Üniversitesi)

Havva Özden Bademci, Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SOYAÇ) kurulmasında ve sokak çocuklarının haklarının iyileştirilmesinde ve savunulmasında büyük bir rol üstlenmiştir. SOYAÇ, sokak çocukları için “Safe Families Safe Children” isimli Uluslararası Sokak Çocukları Koalisyonu'nda Türkiye’yi temsil eden tek merkezdir. Havva, savunmasız çocukların ve gençlerin durumlarını iyileştirmeye yönelik ulusal ve uluslararası araştırmalar, danışmanlık çalışmaları, öğretim faaliyetleri ve uygulamalı projeler yürütmektedir. Çocuk ıslahevlerinde çalışan uzmanlar gibi, sokak çocukları ve savunmasız çocuklara sosyal hizmetler sunan görevlilere yönelik psiko-sosyal eğitimler vermektedir.

Havva, hem Kent Üniversitesi’nde hem de Tavistock Clinic'te dünyanın önde gelen akademisyenleri ve uygulamacılarıyla çalışmıştır. Öğrencilik yıllarında edindiği uluslararası akademisyen ve klinik uzmanlardan oluşan çevresi, mesleki kariyerinde ilerlemesine de yardımcı olmuştur. Havva, İngiltere'de aldığı eğitimin ilham verici bir çocuk merkezi olan SOYAÇ'ı kurma kararında etkili olduğunu belirtiyor.