Maltepe Üniversitesi’nden Öğrenciler Sultanbeyli Sosyal Hizmet Merkezinde Kendi Oyunlarını Sahnelediler

Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Blok Uygulama Dersi kapsamında yaptıkları proje ile öğrencilerimiz, Sultanbeyli Sosyal Hizmet Merkezinde kendilerinin yazdıkları, yönettikleri ve oynadıkları “Kaptan Beyaz Diş” isimli oyunlarını, 29 Nisan 2016 tarihinde büyük bir başarıyla sergilediler.

Diş fırçalamanın önemini ele alan oyunun kadrosunda Sosyal Hizmet Bölümünden Yunus Savdi, Neytullah Seven ve Emre Batur, Sosyoloji Bölümünden Yasemin Çamoğlu, Olcay Demirci ve Anjelik Değirmenciyan yer aldı. İki saat süren “Diş Fırçalamanın Önemi” konulu program kapsamında, ilk bölümde “Çocuklar İçin Diş Sağlığı” başlıklı sunuşu gerçekleştiren öğrenciler, ikinci bölümde 5 perdelik oyunlarını sahneledikten sonra, son olarak Sultanbeyli Belediyesinin sponsorluğu ile sağlanan diş macunlarını, 50’si İstanbul Gençlik Eğitim ve Rehberlik Merkezinden (İGEM) ve 20’si İstanbul Engelliler Merkezi (İSEM) Sultanbeyli Biriminden katılan 70 kişilik izleyici grubuna dağıttılar.

Program, izleyici çocukların mutlu gülümsemeleri ve katılımcıların alkışları arasında sona erdi.