Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencisi Yağmur Kınalı'nın Başarısı

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıf Öğrencimiz Yağmur Kınalı’nın Başarısı

Öğrencimiz Yağmur KINALI, Mülteci Destek Derneği ve Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin yürütücüsü olduğu ve Uluslararası Alman İşbirliği Kurumu (GIZ)'nun desteklediği " Together We Stand / Birlikte Güçlüyüz" isimli  liderlik, gönüllülük ve proje yazma/yönetme çalıştayına katılmak için bir yazı hazırlayarak başvuruda bulundu ve programa kabul edildi. Üç günlük eğitimin ardından Suriyeli ve Türkiyeli grupların temasını ve iletişimini arttırmayı amaçlayan dört proje hazırlayarak GIZ İstanbul Koordinatörlüğü'ne projesini sundu.. Sosyal uyumu hedefleyen ve Sultanbeyli ilçesinde gerçekleşecek dört projesi için fon kazanan öğrencimiz kadınlar ve çocuklarla gerçekleştireceği projelerini Şubat 2017 itibariyle Sultanbeyli Mülteciler Derneği'nin de işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Sultanbeyli ilçesinde gerçekleşecek Keçelerden Hayaller Projesinde iki oturumda Türk ve Suriyeli kadınlar ortaklaşa bir bahçe ve gökyüzü yaratacak, birlikte farklı şekil ve dokulardaki keçelerle hayallerini somutlaştırarak birlikte zaman geçireceklerdir. Ortaya çıkan ürünler Mülteciler Derneğinde sergilenecektir.

Suriyeli çocuklar ve Türkiyeli gençlerin katılımıyla gerçekleşecek olan Göçmen Kuşa Bir Ev Projesinde, göç imgelemi kullanılarak çocuklar ve  gençler yeni bir yuva arayışında olan göçmen kuşlara atık plastik ve kartonları kullanarak bir yuva hazırlayacaklardır.

Maltepe Üniversitesi Sosyal hizmet Bölümü öğrencilerinin gönüllü katılımları ve Suriyeli çocukların da  katılımıyla gerçekleşecek olan Parmaklarımda Dünya gönüllülük projesinde çocuklar ve geleceğin sosyal hizmet öğrencileri parmak boyalarla "barış içinde dünya " fikrinden yola çıkarak hayallerini somutlaştıracaktır.

Öğrencimiz Yağmur Kınalı’yı başarısından dolayı kutluyoruz.