Duyuru- Etkinliklerimiz

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TC.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

21 MART DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ ETKİNLİĞİ ve

ATÖLYE ÇALIŞMASI RAPORU

“21 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü”nin anlam ve kapsamı

Dünya Sosyal Hizmet Günü; Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IFSW) ve Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği (IASSW) tarafından, sosyal sorunlara dikkat çekmek, sosyal hizmet yararlanıcılarının seslerini duyurmak ve bu ortak değerlerle çalışan sosyal hizmet uzmanlarının dayanışmasını artırmak amacıyla dünyanın farklı ülkelerinde 1983 yılından beri kutlanmaktadır.

Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IFSW), Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği (IASSW) ve Uluslararası Sosyal Refah Konseyi (ICSW); sosyal adalet ve sosyal gelişime yönelik ortak hedeflerini ve eylem planlarını Sosyal Hizmet ve Sosyal Gelişme Küresel Gündem metninde ortaya koymaktadırlar. Bu örgütler Küresel Gündem’de her 2 yıl için bir tema belirlemektedirler. 2017-2018 yılları için tema “Toplumsal ve Çevresel Sürdürülebilirliğin Geliştirilmesi”dir. Bu tema çerçevesinde dünyanın beş kıtasında sosyal hizmet uzmanları ve akademisyenler, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda yaşanan küresel, bölgesel ve ulusal sorunlara işaret etmek ve bu alanda uygulanan sosyal hizmet çalışmalarını paylaşmak için bir program hazırlayarak insanların bu konudaki farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktadır.